Jelentés 8: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat részvétele és érintettsége az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus humanitárius következményeiben

ÁTTEKINTÉS SZÁMOKBAN

43129

Menekülőnek nyújtott segítség

234 millió

HUF értékben kiosztott adomány

16252

Tovább utazásának segítése

7083

Menekült elszállásolása

68

Adománygyűjtő pont országosan

Térkép – Humanitárius segítségnyújtás Magyarországon és a határon túl

Nagyon nagyra értékelem magyar barátaink hosszú távú erőfeszítéseit a humanitárius segítségnyújtásban és mindenben, amit elértek.

Ban Ki-moon, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, 2012

Máltai Szeretetszolgálat humanitárius tevékenysége a háború első egy hónapjában

A február 24-én kitört ukrán háború első hónapjában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összesen 43 129 menekülőnek nyújtott segítséget, 234 millió forint értékű adományt osztott ki, és 110 tonna árut szállított Ukrajnába.

A harcok kitörése óta eltelt egy hónap alatt a Szeretetszolgálat 16 252 embert szállított tovább úti céljára, vagy szervezte meg utaztatását. Négy hét alatt 7083 menekülőt helyezett el saját, vagy partnerszervezetek, támogatók által felajánlott szálláshelyeken. Saját ingatlanjaiban a két-három napra megpihenő emberek összesen 2250 éjszakát töltöttek el. Továbbá összesen 367 menekülő részesült egészségügyi ellátásban a háború első hónapja során.

A szervezet dolgozói és önkéntes segítők összesen 78 420 óra munkát végeztek egy hónap alatt a menekülők ellátása során, ami 3 930 szolgálatot jelentett a segítőpontokon.

A tartós élelmiszerek és higiéniai termékek fogadására megnyitott adománygyűjtő pontok országosan, összesen 68 helyszínen működnek. A menekülők megsegítésére eddig kiosztott adományok értéke 234 millió forint. Az adományok szállításában 24 jármű vett részt, ezek négy hét alatt 101 ezer kilométert tettek meg, eközben 110 tonna, összesen 144 millió HUF értékű adományt vittek Ukrajnába.

Tevékenységek országos szinten

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbra is országos szinten folytatja az Ukrajnából érkező menekülők megsegítését, így többek között Beregsurányban, Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Győrött fogadja az érkező családokat, akiknek az igényekhez igazodóan segít – ideiglenes szállás biztosításában, fuvar szervezésében stb. A segítő hotspotok mellett a rászorulók ellátását kiterjedt logisztikai hálózat segíti, országszerte található raktárakkal és adománygyűjtő pontokkal. Továbbá szintén országos szinten valósul meg ideiglenes elszállásolásuk is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat humanitárius tevékenységeinek konkrét helyszínei a hetente frissülő térképünkön látható.

Fotók: Magyar Máltai Szeretetszolgálat / Majoros Árpád Csaba

Ukrán válság – Segítségnyújtás a menekülőknek

Az alábbi gomra kattintva küldheti támogatását

© 2023 Minden jog fenntartva! Hungarian Charity Service of the Order of Malta Az honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.